2010. március 31., szerda

Húsvéti ötlet/Easter idea


Nem az enyém az érdem, barátnőm követte el ezt a nyuszit, ami szalvétagyűrű lett. Csak ezt a szuper ötletet szerettem volna veletek megosztani, hogy egyszerű papírcsíkból kis gombóc kitöméssel a fejénél micsoda asztaldísz készíthető.

Made this nice napkin ring for Easter. It is my friend's super idea. She made it from paper strip. The head of the bunny is a simple paper ball. :)

2010. március 25., csütörtök

Holiday Exchang for Lindsay

Tralala: Guirlande d'oeufs részlet
Thread: The Gentle Art

Ezeket küldtem a Holiday Exchange keretén belül Angliába Lindsay-nek. Nagyon kedves levelet írt, hogy tetszik neki minden és nem ismerte eddig a Tralala mintákat. Egy olló és tűtartót csináltam neki TGA fonallal és a nyuszis dísz pedig Lieselotte ingyen mintája. Tűt babonából nem küldök sosem. :) Remélem Lindsay örömmel használja majd őket. Küldtem két csokit is és egy kis szalagot.

My Holiday Exchange presents received safely for Lindsay. She wrote me a nice email to say thank you for my presents. She don't know Tralala design before. I chose a point of Tralala design and stitched it with TGA thread. The bunny ornament is a free pattern from Lieselotte. I sent two chocolate and some ribbon.


2010. március 18., csütörtök

Tavasz első napja / First day of Spring


A néphit szerint Sándor, József, Benedek hozza a meleget és ma van a tavasz első napja. Hímezzünk tavaszi képet. Itt található az ingyenes minta.

Sándor, József, Benedek bring the warmth and today according to the popular belief the first day of the spring is. Let us stitch a spring. Here can be found the free sample.



Holiday Exchange - Easter




Nézzétek ezeket a gyönyörűségeket! Részt vettem a Holiday Exchange csoportban és ma kaptam meg Inától a húsvéti ajándékokat. Kaptam szalagokat, bannert, apró nyuszikat és libákat, tojásmelegítőt és egy holland húsvéti hobbiújságot is. :) Mindent imádok belőle!!! Kislányomnak a banner alján lévő csengő tetszik a legjobban. :) Köszönöm Ina!!!! :)

Look at these beautiful presents. I joined the Holiday Exchange group and today I received my easter present from Ina. I got ribbons, banner with bell, little rabbits and gooses, egg-warmers and a Holland hobby magazin. I love all of them!!!! My daughter loves the bell of the banner. :) Thanks again Ina!!! :)

2010. március 17., szerda

CCN - Sweet Treats - Pite/Pie

CCN- Sweet Treats
Rusztikus aida és saját fonalak


Amikor tavaly karácsonykor Nina megcsinálta az LHN képét és mézeskalácsos dobozt csinált belőle rögtön arra gondoltam, hogy miért nem előbb jutott eszembe és csináltam én is ajándékba. Aztán mikor múlt héten hugommal beszélgettünk, hogy kinek és mit akar ajándékozni, eszembe jutott, hogy a fenti minta alkalmas arra, hogy pici doboztető minta készüljön belőle.
Mivel egyetlen darab crescent colours fonalam sincs, csak TGA és WDW, így fogtam és a meglévőket felhasználva, DMC-vel kiegészítve készült el az első próbadarab.
Aidára, mert hugom inkább gobleines, először nem kísérteném hímzővászonnal.

When I saw Nina's LHN gingerbread trio in her beautiful box I am very sad that I hadn't enough time to make it for Christmas. Last week I spoke my sister about Christmas's present. She would like to make some kind presents for her friends. I told her this idea and she decides to make some boxes with cookies. I don't have crescent colours threads, only TGA and WDW, so I used these with DMC. This is the first with hungarian words.
I used aida because of my sister. She stitches goblein, not cross stitch and I think aida is easy for beginner. :)


2010. március 13., szombat

Rózsaszínben - With the pink cap



Kivételesen ne a modellt, hanem a sapkát nézzétek. Anyukám kötött Esztinek egy rózsaszín sapkát, most pedig ugyanezt zöldben. Majd azt is fotózom, csak nem egyszerű a művésznővel. :)

Exceptionally look at the cap, not the modell. :) My mom knitted this pink cap for Eszti and the other one in green. I will take a photo of it but it is not easy with my daugther. :)



Hímzek is, készen vagyok a HE részemmel, annyit rontottam, hogy hétfő a postázási határidő, nálunk meg nemzeti ünnep. Plusz készül egy tűpárna, már csak az összeállítás van hátra. Meghímezte Lieselotte húsvéti mintáját is, nagyon klassz lett, de az is ajándék, így később lesz fotó róla.

I am stithing also. :) I finished my presents for HE group, the deadline is 15th March and I forgot that the post office is closed because of the bank holiday in Hungary. :) :):)
I stitched the free pattern of Lieselotte, I love it. It will be a present, so I will show it later. :)

2010. március 2., kedd

Tatty teddy- Wedding sampler

Az esküvős kép pedig pillanatnyilag itt áll. A lánymaci szoknyáját egy helyen elszámoltam, kicsit vissza kell bontani.

My progress in wedding sampler. I made a fault in the skirt of beargirl, have to stitch again...

UFO- Tatty Teddy- Always friends

Ezt a képet akkor kezdtem hímezni, mikor még csak az aidát és kongrét ismertem... jó pár éves, de most végre kész. :) Párna lesz belőle hétvégén. :) Ez azt is jelenti, hogy befejeztem egy UFOt. :)

My first UFO this year. I started to stitch it many years ago for aida. It will be a pillow at weekend.